Hon klarar skivan i Skivarp

Angelica Freij är sexbarnsmorsan som blev riksbekant efter sin medverkan, och så småningom vinst, i dokusåpan Big Brother för två år sedan. Nu befinner hon sig i Skivarp för att spela in en skiva med egna låtar.
Skurup • Publicerad 26 juli 2002

Angelica Freij & Dick Örnå i skapartagen. Slutprodukten är en gemensam CD. Bild: Mark Hanlon" BORDER="0"Angelica Freij & Dick Örnå i skapartagen. Slutprodukten är en gemensam CD. Bild: Mark Hanlon Bakom står producenten Leif Eriksson från Malmö och musikern och producenten Dick Örnå som bor hemma hos sina föräldrar i Skivarp. I sitt ungdomsrum trängs modellbilar med dator, mick, synt, och ett mixerbord modell mindre. Mer teknik behövs inte för att spela in en skiva idag. Huvudsaken skaparglädjen finns. Att en kändis från en (ö)-känd tv-serie befinner sig i lilla Skivarp för att skapa musik förklaras med internet, där de fann varandra. - Dick hade skickat en demo till mig och när jag sedan pratade med honom var det första jag sa "tack för att du finns". Han är väldigt speciell, säger kändismamman som för dagen har en litet smycke fastsatt i pannan. Angelica Freij är en kvinna som det strålar om. Energi och livslust. Hon förklarar själv att hon mediterar mycket för att må bra. Angelica Freij står för texterna på den kommande CD:n." BORDER="0"Angelica Freij står för texterna på den kommande CD:n. Sedan sin vinst i Big Brother för två år sedan har hon flyttat med sin man och deras sex barn från stockholmstrakten till en stor gård utanför Örebro i Närke. Men hela tiden har hon varit på resa i landet på olika tillställningar. - Vi har brutit det sociala mönstret. Hemma hos oss är det min gubbe som tar hand om barnen och han trivs verkligen med det också, säger hon. Nu tycks hon ha funnit en ny familj i Skivarp. Kändisen, musikern och producenten intygar alla hur viktigt det är med team-känsla. Och nu har de verkligen funnit varandra. Alla tre pratar om vilket härligt gäng de är och hur bra musiken kommer att bli. Det är Angelica Freij som skrivit de flesta texterna och 20-årige Dick Örnå som satt musiken till. På frågan om vad det är för typ av musik, skiner Angelica Freij upp och börjar prata om hur underbar Celine Dion är. Här ska det inte generindelas, huvudsaken är känslan i musiken. Hon bjuder även på ett smakprov från den kommande plattan. Dick sätter igång datorn som musiken ligger färdiginspelad på. Med imponerande stämma sjunger hon ut akustiskt om kärlek i låten "Sträck ut din hand." - Den handlar om vad kärlek är, säger hon. Det skapas stora saker i Skivarp med andra ord.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.