Hot mot polis och tavelstöld på socialkontoret

Han plockade med sig tavlor från socialkontoret, ofredade en tågvärd och hotade en polis. Nu åtalas en Skurupsbo för dessa och flera andra brott.
Skurup • Publicerad 9 februari 2007

Listan på brott som en medelålders Skurupsbo nu åtalas för vid Ystads tingsrätt är lång – allt från att ha snattat en fjärrkontroll i Malmö till misshandel och hot på en restaurang i Skurup. Samtliga händelser i åtalet inträffade under år 2006.

En av åtalspunkterna är skadegörelse. Ett par som mannen trakasserat begärde besöksförbud för mannen. Men i april sökte mannen ändå vid flera tillfällen upp paret, och vid ett tillfälle klottrade han enligt åtalet en nedsättande text på deras fastighet.

Vid ett besök på socialkontoret i Skurup i juni blev mannen enligt polisförhören missnöjd.

När han inte fick några pengar plockade han i stället med sig fyra tavlor från socialkontoret. Tavlorna lämnade han senare in på ett kontor i närheten. Själv menade han att det framför allt varit en symbolisk handling, inte en stöld.

I september ska mannen ha hotat en anställd på en restaurang i Skurup med en flaska, för att därefter ta strupgrepp på en annan anställd, med rodnad och sår som resultat.

När mannen därefter greps av polis hotade han att bryta av polismannens arm och lemlästa hans familj.

Någon månad senare tryckte han upp en kvinnlig tågvärd mot väggen på ett pågatåg och skrek förolämpande könsord åt henne.

Mannen har i förhör erkänt flera andra brott under 2006. I februari stal han en brandsläckare hos ett företag i Malmö, och i april snattade han vid flera tillfällen på Clas Ohlssons i Malmö – bland annat en fjärrkontroll.

Åtalet gäller förutom stöld, skadegörelse, snatteri, olaga hot och misshandel, ofredande och hot mot tjänsteman också ringa narkotikabrott eftersom mannen vid ett tillfälle ertappades med ett par gram amfetamin på sig.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.