Hotelldröm gick i uppfyllelse
En mångårig dröm har gått i uppfyllelse när de nu blivit ägare till Nötesjö Wärdshus ett stenkast från Sturups flygplats.
– Åsa och jag träffades för nio år sedan på Åregården, där jag var köksmästare och hon bokningschef på hotellet, säger Mattias Nord.
Där föddes idén om ett eget hotell med restaurang.
– Nötesjö är precis vad vi har letat efter. Här ser man korna beta utanför fönstret, och ovanför dem går flygplanen till Sturup – utan att man störs av ljudet, säger Mattias.
– Det är en avslappnande och rogivande miljö.
Familjen Nord har köpt Nötesjö Wärdshus tillsammans med familjen Olsson, grundarna till Team Ugglarp. Lotta Olsson och Åsa Nord kommer att ha huvudansvaret på Nötesjö.
Värdshusets kock sedan 14 år, Jonas Kirchner, stannar kvar – med sin "traditionella mat med personlig touch", som han själv beskriver den.
Paret Nord fortsätter att driva golfrestaurangen och festvåningen i Skurup.
– Men här på Nötesjö får vi chans att pyssla om gästerna lite mer, säger Åsa Nord.
Främst satsar man på sällskap och förbokningar, och traditioner som gåsmiddag och julbord.
– Då kan man hålla en mycket högre standard på råvaror och matlagning, säger Mattias Nord.
Förra sekelskiftet
Huset i Nötesjö byggdes kring det förra sekelskiftet, och lär till en början ha använts som fattighus. De senaste ägarna drev värdshuset i tio år. De nya ägarna fortsätter i samma anda, men tänker helrenovera de 19 gästrummen med dusch och toaletter. De tre konferenssalarna, källaren och korridorerna ska också få en ansiktslyftning.
– Hela stället ska få en enhetlig prägel, säger Mattias Nord.
Efter ombyggnaden rymmer konferensgården 34 bäddar. På sikt har ägarna planer på att bygga ett annex för att kunna ta emot konferenser med 40 övernattningsgäster.
– Men mer än 50 bäddar vill vi inte ha. Det ska vara personligt och familjärt.
Mattias Nord kommer att fördela sin kocktid mellan Abbekås och Nötesjö. Innan han kom till Abbekås arbetade han som kökschef på restauranger i Stockholm, Norrköping, Åre och Sälen.
– Jag har gått i den hårda skolan, säger han. Efter kockutbildningen gick jag i lära hos Josef Weichel på Halltorps gästgiveri på Öland i tre och ett halvt år.
Åsa Nord arbetade till en början som banktjänsteman. Sedan gav hon sig in i rese- och hotellbranschen.