Annons

I dag öppnar polisen återigen i Skurup

Från och med i dag är polisen åter på plats i Skurup. Fast det handlar inte om en ersättning för polisstationen. Snarare en expedition som kan hjälpa till med enklare ärenden.
Skurup • Publicerad 18 januari 2005
Det blir ny, men tillfälliga, lokaler för polisen i Skurup. BILD. BASS NILSSON
Det blir ny, men tillfälliga, lokaler för polisen i Skurup. BILD. BASS NILSSONFoto: 

Måndagar, tisdagar och torsdagar blir det möjligt för Skurupsborna att nå en polis på hemmaplan. Åtminstone till att börja med.

– Faller det här väl ut är det möjligt att vi utökar med ytterligare tider, säger stationsbefäl Per Hansson.

Annons

Han understryker att expeditionen på Mårtensgatan 3 vid Elverket inte kommer att vara bemannad med poliser som deltar i utryckningar.

– Hit kan allmänheten komma för att få hjälp med pass, hittegods, tillstånd och enklare anmälningar.

På plats kommer Cecilia Wemnér att finnas. Hon mötte Skurupsborna även när de steg in på polisstationen vid Svantorget. Dess-utom kommer det alltid att finnas en polis i lokalen.

Under tiden de varit stationerade i Ystad på heltid har många ringt och undrat om var de till exempel kan lämna in hittegods. Därför hoppas både Cecilia Wemnér och Per Hansson att byborna kommer att hitta till expeditionen som inryms i en lägenhet som tillhör Elverket.

För hur lång tid polisen kommer att finnas där är ännu oklart. Mycket beror på vad som händer med den tidigare lokalen vid Svantorget.

En nackdel med den omgjorda lägenheten är att det inte finns någon hiss i fastigheten. Detta omöjliggör för handikappade att ta sig dit.

Per Hansson är medveten om problemet men säger att de naturligtvis löser även de bekymret.

På en del håll har det fram-skymtat att mindre orter i framtiden kan få nöja sig med just ett mindre poliskontor i stället för en station.

Per Hansson säger att det emellertid inte är aktuellt för Skurup.

– Det finns inga signaler om att permanenta den här formen av bemanning.

Annons

Expeditionens öppettider kommer att vara måndagar och tisdagar mellan klockan 8.30 och 13 samt torsdagar klockan 13.30 till 18.

Matz Jönsson

0416 - 192 11

matz.jonsson@allehandasyd.se

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons