Annons

Ingen misstänkt för Systemrån än

Skurup • Publicerad 13 maj 2005

En vecka har gått sedan Systembolaget i Skurup rånades. Polisen utreder brottet, men någon misstänkt gärningsman har ännu inte identifierats.

– Vi arbetar aktivt och förutsättningslöst med ärendet. Det finns ingen person misstänkt i nuläget, säger Göran Schöön som leder polisens undersökning.

Annons

Så mycket mer om vad som hittills hänt i utredningen vill Göran Schöön inte heller säga.

– Med hänsyn till förundersökningssekretessen vill jag inte gå in på några detaljer i vårt arbete. Det var strax före ett förra lördagen som en rånare kom över en summa pengar genom att hota kassörskorna med ett pistolliknande föremål. Mannen var enligt det signalement polisen gått ut med klädd i kamouflagejacka och ska enligt vittnesuppgifter ha flytt från platsen på cykel. Uppgifter har också förekommit om en flyktbil.

Också när det gäller förra lördagens andra Skurupsbrott - inbrottet hos Knut Pers Audio och Video på Trädgårdsgatan på lördagsmorgonen - pågår polisutredningen fortfarande, enligt Anders Karlsson vid Ystadspolisen.

Ulrika Wangel

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons