Inget övergångsställe vid Sandåkra

Det blir av allt att döma inget övergångsställe över Veberödsvägen vid Sandåkra. Tanken framfördes i ett medborgarförslag men fann inget stöd när det behandlades på utvecklings- och tillväxtberedningens möte.
Skurup • Publicerad 23 april 2004

- Ett övergångsställe kan ge en falsk säkerhet och locka ut folk på den hårt trafikerade vägen och det kan faktiskt göra situationen ännu värre, motiverar beredningens ordförande Gertrud Ekman (s) avslaget. Den bästa lösningen är att gräva en tunnel under Veberödsvägen men det är ett dyrt alternativ som inte anses aktuellt i dagsläget. I medborgarförslaget efterlyses en säkrare passage över vägen med tanke på att det bor många barnfamiljer i Sandåkra och att dessa bland annat behöver ta sig till förskolan på Askliden. Framför allt morgnar och eftermiddagar är trafiken tät vilket också medför att det kan vara svårt att ta sig ut från Sandåkra byväg. Därav föreslås även en rondell i medborgarförslaget men det blir inget av den åtgärden heller. Gertrud Ekman beklagar att det för tillfället inte går att tillgodose önskemålen från de boende i Sandåkra. Förslaget går nu vidare för slutligt avgörande i kommunfullmäktige. På beredningens möte behandlades även ett flertal andra medborgarförslag som rör trafiken men här lämnades de flesta vidare till arbetet med att ta fram en ny trafikplan. Bland annat diskuterades en cykelväg från tätorten till Nils Holgerssonhallen.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.