Annons

Julens sista rester kastades på soptippen

Skurup • Publicerad 17 januari 2005
Bengt Ågren och Kenneth Alm slänger första lasset julgranar som de samlat in vid Munkaholm. BILD: JAN-OLLE PERSSON
Bengt Ågren och Kenneth Alm slänger första lasset julgranar som de samlat in vid Munkaholm. BILD: JAN-OLLE PERSSONFoto: 

Tänk vad otacksamt. Efter att ha lyst upp tillvaron under hela jul- och nyårshelgen hamna i en hög på en blåsig och kall återvinningsstation tillsammans med hundratals andra olycksbröder.

Nej, det är inte lätt att vara julgran i dessa dagar. Men granarna som samlades in av Lions i Skurup under gårdagen kunde i alla fall trösta sig med att de hjälpte till att göra världen lite bättre.

Annons

Deras förra ägare hade nämligen fäst en tjuga på granen, pengar som ska gå till välgörenhet för barn och ungdomar.

Vissa var generösa och skänkte ett ännu större belopp för att även stödja flodvågskatastrofens offer.

Men tyvärr fanns det även vissa som bestals på de pengar de hade tänkt skänka. Fräcka individer passade på att sno åt sig kuvert med pengar.

– Många vågar inte lägga ut pengar, då får vi ringa på hos folk i stället, sa Kenneth Alm när ha tillsammans med tre Lionskollegor hade dumpat första lasten vid återvinningsstationen.

När YA besökte stationen var det även en person som tog chansen att lämna lite annat skräp. Detta stoppades av Lionsföreträdarna eftersom återvinningsstationen bara var öppen för julgransinsamling

Andreas Mårtensson

Skurup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons