Kända namn på kommunens väls lista

I motsats till flera av de andra etablerade partierna i kommunen så är det inga större förändringar i toppen på kommunens väls lista till höstens val till kommunfullmäktige.
Skurup • Publicerad 11 april 2002

Som YA tidigare skrivit så lämnar i praktiken Uno Olsson även om han kvarstår på listans 42:a och sista plats. Nya namn är bland annat Marika Olsson på femte plats samt socialdemokraterna Sixten Wickman (11) och Stig Svensson (13) som nu byter parti och ställer upp för kommunens väl. - De aspirerade inte på någon högre plats utan tyckte det var lagom att kunna bli ersättare i fullmäktige, säger partiets Tommy Tränefors. Han anser själv att listan är en bra blandning av personer i olika åldrar, med blandade yrken och från alla kommunens delar. Könsfördelningen är det däremot sämre med. Framför allt i slutet på listan. Av de tio översta namnen är tre kvinnor. Kommunens väl har i dag åtta mandat och Tommy Tränefors tror att det är realistiskt att partiet ligger på samma nivå efter valet. - I och med att det tillkommer flera nya partier som kämpar om mandaten som SPI, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna så kommer det att bli ett lurigt val. De första tio namnen på kv:s lista är som följer: 1 Åke Svensson, 2 Sven-Ingvar Ohlsson, 3 Inger Steinbichler, 4 Tommy Tränefors, 5 Marika Olsson, 6 Jan-Erik Persson, 7 Kåge Wellholt, 8 Roy Dunborg, 9 Bodil Nylander, 10 Göran Nilsson.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.