KG Hammar gästar Skurup

Hösten hos Skurups församling innebär mycket samtal och dialog. Under tre onsdagskvällar kommer inbjudna personer att prata om temat kroppen, själen och anden.
Skurup • Publicerad 4 september 2009
KG Hammar. Arkivbild: Mark Hanlon
KG Hammar. Arkivbild: Mark HanlonFoto: 

Först ut är Charlotte Erlanson-Albertsson som den 23 september ska prata om kroppen. Hon är professor i medicinsk och fysiologisk kemi vid Lunds universitet och pratar ofta om hur viktigt det är att äta rätt mat så att hjärnan mår bra.

Den 21 oktober kommer Dieter Hoffmann, präst i St Johannes församling i Malmö, och pratar om själen.

– Bland annat varför vi mår som vi gör och hur vi reagerar på olika händelser, säger Susanne Skoglund, vikarierande präst i Skurups församling.

Det är hon som är initiativtagaren till att få hit temapratarna. Och hennes kollegor var imponerade att alla sagt ja till att komma. Speciellt den tredje personen – K G Hammar.

– De svarade alla ja direkt. Det var bara att vara ute i god tid, säger Susanne Skoglund som började planera redan i januari.

K G Hammar, före detta ärkebiskopen, ska prata om anden den 11 november.

– Det som är nytt för i år är att vi följer upp samtalskvällarna med gudstjänster söndagen därpå med samma tema, säger Susanne Skoglund.

Dessutom vill församlingen starta upp vuxendialoggrupper. Där deltagarna får prata om vad som är viktigt i deras liv just nu.

– Där får man också prata till punkt och utan att få det kommenterat om man så vill, säger hon.

Fredrik Larsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.