Annons

Kommunchef avtackades

Skurup • Publicerad 27 januari 2005
Bo Strömgren tillsammans med hustrun Anita blir avtackad av Gertrud Ekman och Anna Murgren. BILD: CHRISTOPHER LEMBKEFoto: 

SKURUPI dag på eftermiddagen avtackades den förre kommunchefen, Bo Strömgren, för sina tolv år i ledningen för Skurups kommun.

– Jag började en lika underbar vinterdag som i dag för tolv år sedan, berättar han mellan omfamningarna och blomsterbuketterna på restaurang Rutger.

Annons

Då, för tolv år sedan, kom Bo Strömgren till en kommun som på flera sätt låg betydligt längre ifrån Malmö än av den gör i dag.

– Att vara med att bygga ut järnvägssystemet var viktigt. Det är en av de största investeringarna som Skurup någonsin har gjort, berättar Bo Strömgren.

– Det övriga väguppbyggandet var också väldigt betydelsefullt för Skurup. Vi fick den nya infarten och den fyrfiliga motorvägen. Allt detta betyder mycket för kommunen på både kort och lång sikt. Skurup har kommit närmare Malmö och räknas nu till en av dess förorter, vilket har bidragit till befolkningstillväxten. Efter att Bo Strömgren lämnat sin post som kommunchef till Rolf Christersson i maj förra året har han fortfarande kvar en del uppdrag i kommunen.

– Jag arbetar som rådgivare i några av de frågor som alltid engagerat mig mest, till exempel det som rör regionen och Öresund.Men har man slutat har man slutat, så jag lägger mig inte i något annat, säger han.

I framtiden tänker Bo Strömgren själv arbeta i det privata. Med kunskaper om både myndighetssverige och näringslivet vill han gärna arbeta som en kontaktmäklare mellan det offentliga och det privata.

Men just nu är det champagne och snittar som gäller.

– Det känns lite vemodigt, men jag känner mig nöjd med vad jag uträttat här, avslutar han.

ChristopherLembke

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons