Kommunen beklagar bristande information

Ombyggnaderna i Skivarp har blivit senare än beräknat men till månadsslutet kommer allting att vara färdigt. Det lovar de ansvariga.
Skurup • Publicerad 5 maj 2012

Det är kommunen som ansvarar för torget och Trafikverket för Landsvägen, men av praktiska skäl är det verket som anlitat en och samma entreprenör, Svevia AB, till båda byggplatserna. Torgombyggnaden var färdig under december 2011 som planerat, berättar Ingmar Thorén, biträdande chef på serviceförvaltningen. Räcken, men trappmarkeringar och andra mindre ändringar tillkommer senare.

Även vägen skulle ha varit klar då, men nu är det nya slutdatumet 31 maj.

– Vi kan ta på oss att vi har varit dåliga att informera, säger Ingmar Thorén.

Sofia Bremer är projektledare på Trafikverket och säger att förseningen beror på att de ritningar som de utgick från i vissa fall inte stämde, vilket medförde att asfalteringen inte kunde genomföras förrän det blev mildare igen.

Budgeten på 5,25 miljoner kronor, varav kommunen betalar 1,75 miljoner, ser dock ut att hålla.

Skånetrafikens önskemål

När det gäller den bortbyggda bussfickan säger Sofia Bremer att den nya lösningen är i enlighet med Skånetrafikens önskemål, eftersom bakomvarande trafikanter nu måste stanna när bussen gör det.

– Det är en fördel trafiksäkerhetsmässigt och hastigheten är ändå 30 där, säger hon.

Ett cykelstråk kommer att målas på körbanan, eftersom vägen inte kan göras smalare, vilket den hade blivit med en separat cykelbana. Sofia Bremer säger att eventuella ojämnheter på trottoarerna ska vara åtgärdade till slutbesiktningen. Däremot ser hon inte kanterna vid Ramsbovägen som något som skulle kunna skada fordon.

– De är fyra centimeter höga, säger hon.

Marcus Haraldsson
Anders Högmark
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.