Kommunen bygger kiosk i Abbekås

Kommunen i Skurup kommer inför nästa sommarsäsong att själva ansvara för bygget av en mindre serveringslokal i Abbekås hamn. Efter årets misslyckade försök att ersätta den stängda kioskserveringen i hamnen tar kommunen istället problemet i egna händer.
Skurup • Publicerad 11 augusti 2004

De kommer därefter att leta efter en arrendator som även sköter en del av ansvaret för hamnen under turistsäsongen. Kommunen går därmed delvis Byalaget till mötes genom att hörsamma en del av kritiken som framfört till kommunstyrelsen. Byalaget upprepar sitt missnöje med att de inte inför den pågående turistsäsongen fått upp den utlovade nya informationsskylten vid hamnplanen. - Jag har redan förklarat och bett om ursäkt å kommunens vägnar för att det inte gick att få klart den nya skylten som placeras i hamnen först under hösten, säger kommunalrådet, Niklas Sjöberg, (m). På kritiken att grönområdet runt hamnplanen inte skötts på ett tillfredsställande sätt förklarar Niklas Sjöberg med att kommunen inför sommarsäsongen inte lyckats kommit till skott med en övergripande lösningen för ansvaret av skötseln för hamnen. - Jag tycket det är olyckligt som det blivit i år eftersom hamnen är lite av vårt ansikte utåt för många besökare. Därför kommer vi att ha en bättre framförhållning och ett nytt förslag på lösning till nästa år, menar Niklas Sjöberg. Kommunledningens lösning till nästa sommar innebär bland annat att kommunen själv ansvarar för bygget av en enkel serveringslokal vid Abbekås hamn. Lokalen som enligt gällande byggplaner får vara högst 16 kvadratmeter stor kommer sedan att arrenderas ut. Det kommer dock inte att finnas ett tillberedningskök i lokalen. Istället får maten som eventuellt ska serveras i eller i anslutning till lokalen att lagas på annat håll. Kommunen vill också att arrendet av kiosken eller serveringen ska omfatta ansvar för delar av arbetsuppgifterna i gästhamnen. Arbetsuppgifter som kan komma att ingå i uppdraget är bland annat allmän tillsyn, enklare turstinformation, betalning av dygnshyra till hamnen och hantering av drivmedel. Den allmänna hamndriften kommer kommunen att sköta på annat sätt.

Pernilla Roshäll Berthelot pernilla.berthelot@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.