Annons

Kommunen får ersätta tomtköpare för markproblem

Skurup • Publicerad 29 januari 2005

Försäljningen av marken Bruket 3 där den nya fastighetsägaren, Skurupshem AB, är i färd med att bygga 14 nya lägenheter blev ingen lönsam affär för Skurups kommun.

På tomten de sålde till bostadsbolaget för 200 000 kronor påträffade företaget i samband med nybygget en rad dolda fel som kostat mycket pengar att åtgärda.

Annons

Kommunstyrelsen förslår nu att kommunfullmäktige i början av nästa vecka beviljar en ersättning till Skurupshem på 157 221 kronor exklusive moms för de utgifter den nya fastighetsägaren drabbats av på grund av de dolda felen.

Det rör sig bland annat om sanering efter en bensintank, uppgrävning av en trekammarbrunn, omläggning av vatten och avloppsledningar och eternitsanering. De påträffade dolda felen på fastigheten anses inte ligga inom fastighetsbolagets undersökningsplikt.

Pernilla Roshäll Berthelot

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons