Kommunen satsar på nya lägenheter i Skivarp

Tre nya lägenheter i Skivarp i år. Och antagligen ytterligare tre i nästa etapp. Det blev resultatet av Skurupshems styrelsemöte igår.
Skurup • Publicerad 19 mars 2002

Det är renoveringen och ombyggnaden av fastigheten i hörnan Ramsbovägen-Möllevägen som nu har fått sina fastare planer. I år byggs de sex enrumslägenheterna i en av huskropparna om till tre stycken treor. Detta för att Skurupshem tror att de ska bli lättare att hyra ut dem i den storleken. Förhoppningen är att kunna komma igång med ombyggnaden redan före sommaren. - I så fall bör de tre första lägenheterna rimligen kunna hyras ut till hösten, säger Skurupshems vd Bertil Nilsson. Etapp två, då sex andra ettor ska bli tre nya trerumslägenheter, ska sedan påbörjas. Men det är ännu osäkert när det blir. Skurupshem vill först avvakta hur stor efterfrågan blir på lägenheterna i den första omgången. Som YA tidigare har berättat satsar Skurupshem nu på nya lägenheter i Skivarp för första gången sedan nybyggena på 90-talet. Fastigheten har stått tom sedan en tid tillbaka, och Skurupshem har haft funderingar på att sälja den. Förutom ombyggnaden av lägenheterna behöver bostadsbolaget åtgärda de problem med avloppet som funnits sedan tidigare. Fastigheten kommer också att fräschas upp utvändigt. Bolaget kan i nuläget inte säga vilket byggföretag som får uppdraget att renovera och bygga om fastigheten.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.