Annons

Kommunens parker drabbas av bränder

SKURUP. Det är oroligt i vissa av kommunens parker. I helgen brann det på nytt. Den här gången vid Bräknehus.
Skurup • Publicerad 2 maj 2005

Dessutom drabbades Värdshuset av skadegörelse.

Hitintills har problemen under helgerna mest handlat om Stadsparken. För två veckor sedan vandaliserades lekplatsen och vid en lekstuga upptäcktes även en mindre brand.

Annons

Vid 23-tiden i lördags kallades polis och därefter även räddningstjänst till Bräknehus vid Zimmermans backe.

Också här handlade det om öppen eld. Branden kunde dock snabbt släckas av räddningspersonal.

Dessförinnan hade hjälp även begärts till ett valborgsmässobål i Önnarp. Det var dock i det närmaste släckt när räddningskåren kom till platsen.

När det gäller buslivet i Stadsparken säger polisens stations-befäl Per Hansson att det kommit in flera klagomål från de boende i området.

– Nu när det blivit lite varmare har ungdomarna börjat hålla till där. Det handlar om tonåringar som kör moped och dricker öl.

Per Hansson säger att där kan finnas allt mellan några stycken till gäng på mellan 15 och 20 ungdomar. De mindre bränder som uppdagats har ofta startats i papperskorgar.

– Även om det är en liten eld och den kan förefalla oförarglig så krävs det oerhört lite för att det ska bli något större, säger Per Hansson.

Under hösten 2003 var det problem med ungdomar som höll till i Stadsparken. Då kom även fram att ungdomar missbrukade butangas. Framför allt efter det att det gjorts flera fynd av tomma gasburkar i parken.

Men enligt Per Hansson har något motsvarande inte påträffats den här gången.

Under helgen slogs även ett flertal fönster sönder till restaurang Värdshuset på gågatan.

Annons

Sammanlagt rör det sig om fyra stora rutor på andra våningen utmed Järnvägsgatan. Ägaren Necdet Ucan säger att skadegörelsen måste ha inträffat under natten mellan lördagen och söndagen.

– De här rutorna kommer att kosta mig omkring 20 000 kronor att åtgärda.

Fönstren har krossats utifrån. Troligen med sten som hämtats från den intilliggande banvallen.

Matz Jönsson

0411-55 79 03

matz.jonsson@allehanda.syd

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons