Annons

Komvux bjuder in till kunskapsvecka

Nästa vecka finns det möjlighet att besöka komvux, få studievägledning och se hur undervisningen går till. Skolan bjuder då in skurupsborna till en kunskapsvecka med öppet hus.
Skurup • Publicerad 27 mars 2003

- Vi vill gärna visa upp hur vi arbetar och rekrytera fler till studier här. Det är viktigt att få presentera hur undervisningen går till idag och locka till ett livslångt lärande, säger komvux rektor Thomas Paulsson. Under hela veckan är det öppet hus på komvux mellan klockan 9 och 15 och besökare har möjlighet att vara med på lektioner, prata med lärare och träffa en studievägledare. Det kommer även att finnas en mindre utställning som presenterar skolan. På tisdagskvällen blir det ett informationsmöte om bland annat den framtida arbetsmarknaden. Polisen finns på plats och berättar om sitt yrke och lärare som jobbar med läs- och skrivträning kommer att informera om dyslexi. - På tisdagskvällarna har vi även en samtalsgrupp här för invandrare som vill öva svenska. Dessutom pågår det lektioner i bland annat matematik och datorkunskap som man kan besöka. Komvux har idag ungefär 200 elever men det finns plats för fler. Framför allt hoppas man att kunna höja intresset för den grundläggande vuxenutbildningen. - Visserligen har utbildningsnivån i kommunen höjts genom kunskapslyftet men det finns fortfarande behov för många att höja sin kompetens. Komvux har inget sista datum för anmälan utan tar kontinuerligt emot elever. I allmänhet kan man bereda plats för dem som söker kurser förutom när det blir för få sökanden. - Här hoppas vi kunna utöka samarbetet med grannkommunerna så att vi kan skicka elever till varandra och på så sätt fylla upp kurserna, säger Thomas Paulsson I allmänhet bekostas studierna på komvux med studielån. Personer med låg utbildning, läs- och skrivsvårigheter eller funktionshinder har dock möjlighet att få det statliga rekryteringsbidraget. Många väljer också att studera på deltid och kombinera med jobb.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons