Kräver bättre utemiljö på Ankaret

Idag är utemiljön på förskolan Ankaret i Abbekås milt uttryckt mycket torftig. Det skriver medlemmarna i förskolans Föräldraråd i ett brev till Skurups kommun.
Skurup • Publicerad 8 april 2002

Rådet uppmanar barn- och utbildningsnämnden att bevilja extra anslag till inköp av en klätterställning, och vill att frågan tas upp på nästa nämndsmöte. - När Ankaret byggdes gjordes aldrig någon budget för leksaker till utemiljön. Vi hoppas att nämnden tar hänsyn till att det gått så många år utan att det har hänt något när de budgeterar, säger Anders Jönsson i Föräldrarådet. Att lekplatsen rustas upp har blivit extra viktigt nu eftersom det har tillkommit betydligt fler små barn till Ankaret. Förut kunde de vuxna ta med sig barnen till andra lekplatser. Men det är en större svårighet idag när nio av barnen i gruppen bara är 1-3 år gamla, menar föräldragruppen. De små är hänvisade till utegården. Nu har barnen på Ankaret tillgång till två sandlådor, tre traktordäck och ett litet hus för tre personer på sin lekplats. Föräldragruppen har också själva hämtat ett begagnat hus i Skurup som de iordningställt på förskolans område. Så har det ofta gått till på Ankaret - kommunen betalar material och föräldrarna reparerar och målar om. På så sätt sparar kommunen in kostnaderna för arbetet. Anders Jönsson menar att det hittills har varit det enda sättet att få någonting gjort på Ankaret. - Vi ska snart ha en ny fixardag då vi föräldrar samlas och gör saker som måste rättas till. Man tar med lite brädor som man har hemma, och så står kommunen för målarfärg, säger han. Vi ser gärna att ni gör ett studiebesök och beskådar utemiljön som våra barn är i dagligen, skriver Föräldragruppen slutligen i sitt brev till barn- och utbildningsnämnden.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.