Annons

Kulturkväll på Svaneholm - en lyckad fest för både människor och mygg

Kulturskolans stora avslutning på Svaneholm i går blev en fantastisk inledning på sommaren.
Skurup • Publicerad 26 maj 2005
Flöjtensemblen gav en av flera konserter inne på Svaneholms borggård, som var fullpackad med publik.
Flöjtensemblen gav en av flera konserter inne på Svaneholms borggård, som var fullpackad med publik.Foto: 
"Flöjtprovet" där det gällde att spela rätt blev mycket populär- efter spelningen blev det godis.. Här är det Vera Högbro som tar ton.
"Flöjtprovet" där det gällde att spela rätt blev mycket populär- efter spelningen blev det godis.. Här är det Vera Högbro som tar ton.Foto: 
Kulturskolan är väldigt mycket mer än musik. Utanför slottet provar Rebecka Aveling, Maria Walldén och Jessika Persson på att måla. Hjärtan är motivet. Till vänster bildläraren Catja Malmberg, som håller i Kulturskolans bildkurs. Bild:Thorsten Persson
Kulturskolan är väldigt mycket mer än musik. Utanför slottet provar Rebecka Aveling, Maria Walldén och Jessika Persson på att måla. Hjärtan är motivet. Till vänster bildläraren Catja Malmberg, som håller i Kulturskolans bildkurs. Bild:Thorsten PerssonFoto: 
Cirkus Bambinis tre muskelknuttar Kajsa (Isabella Persson), Teddy (Karl Andersson) och Freddy (Erik Brengdahl).
Cirkus Bambinis tre muskelknuttar Kajsa (Isabella Persson), Teddy (Karl Andersson) och Freddy (Erik Brengdahl).Foto: 

"Kom och håll om mig" taktfast framförd av omkring fyrtio unga blockflöjtsblåsare. Tre urstarka muskelknuttar på scen, för att inte tala om clowner och streetdansare.

Spännvidden var enorm när omkring hundratalet elever från Kulturskolan i Skurup i går höll sin årliga avslutning på Svaneholms slott.

Annons

– Jag trodde bara de spelade klassisk musik, säger en dam på väg ut från borggården.

Om det är bra eller dåligt framgår inte av den uppsnappade repliken. I vilket fall som helst pågår just då en ösig rockkonsert inne på gården, som sen avlöses av en flöjtensemble, som avlöses av det glada gänget Beatmakers som tar i med mängder av trumpeter och annat blås. Och uppe i Grevinnans salong är det pianokonsert. Musiken både syns och hörs. Utanför slottet kan man få se mer lågmäld kultur - tovade och sydda ting och smycken gjorda av barn på kulturskolans kurs för textildesign.

På bordet bredvid som representerar bildkonstkursen kan man få prova på att måla själv, vilket kan passa för unga musikanter som väntar på att spela blockflöjt. Och på en scen vid sjön visar Cirkus Bambini upp sina konster, liksom Kulturskolans egen streetdancegrupp. Vädret kunde inte vara bättre, till glädje för de flera hundra stolta föräldrar, än stoltare far- och morföräldrar, och nyfikna syskon som passade på att sitta och njuta i gräset eller springa runt. Efter att Kulturskolans rektor Magnus Rydlöv lett den stora blockflöjtskonserten började det dra ihop sig till final - en storkonsert med nästan alla musikerna med på en och samma gång.

Och att man ska sluta när det är som roligast gäller särskilt vid Svaneholmssjön - efterhand som solen sjönk började nämligen de rovgiriga myggen kalasa på både musikanter och åhörare.

Ulrika Wangel

0411-55 79 03

Ulrika.wangel@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons