Annons

Laddad inledningpå nytt fullmäktigeår

Skurup • Publicerad 31 januari 2005

Det finns anledning att befara att årets första fullmäktige som hålls i kväll i Rutgerskolan kommer att präglas av en kylig stämning mellan de politiska blocken.

Tongångarna från bägge håll har sedan fullmäktigeförsamlingen skildes åt vid förra årets sista möte varit minst sagt frostiga. Beslutet att ta bort oppositionsrådsposten och förtroendenämnden mitt i pågående mandatperiod fick ett laddat efterspel från en rad olika håll.

Annons

Beslutet som var ett resultat av en motion från kommunens väl, ledde bland annat till kritik från såväl socialdemokratiska som borgerliga toppolitiker en rad olika kommunen i södra Skåne.

Kommunalrådet Niklas Sjöberg, (m) har envist framhållit att anledningen till att han ställde sig bakom motionen att avveckla oppositionsrådsposten var för att spara pengar åt kommunkassan.

Socialdemokraterna i Skurup har överklagat oppositionsrådsbeslutet till länsrätten som ännu inte tagit beslut i sakfrågan. Ett avgörande kan komma att dröja eftersom det inte finns några liknande rättsliga fall att rätta sig efter.

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons