Annons

Lantbruk begärs i konkurs för obetald miljonskuld

Skurup • Publicerad 25 januari 2005

En företagare i Skurup har vänt sig till kronofogdemyndigheten och begärt att en lantbrukare i kommunen ska försättas i konkurs.

Bakom begäran om konkurs finns enligt företagaren en obetald skuld på omkring en miljon kronor samt ränta på skulden.

Annons

Företaget som begär landbrukaren i konkurs har enligt uppgifter till kronofogdemyndigheten utfört en rad arbetet till lantbrukaren, utan att få betalt för tjänsterna.

Enligt specifikationen gäller kravet bland annat utförd rapssådd, spannmåls- och betestransporter och skötsel av åkermark. Arbetena har utförts mellan sommaren 2002 och fram till våren 2004.

Efter att ersättningen uteblivit har företagaren vänt sig till kronofogdemyndigheten som i höstas fattat beslut om betalningsföreläggande efter att lantbrukaren inte svarat på kronofogdens brev.

Nu riskerar lantbrukaren som driver sin rörelse som enskild firma att försättas i konkurs av tingsrätten som i veckan fått in en ansökan om konkurs från företagets juridiska ombud.

Pernilla Roshäll Berthelot

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons