Lekis med hästar för de yngsta

Nu får Skurups yngsta ryttare ett alldeles eget ställe. I Almaröd strax norr om Skivarp öppnas nu ett ridlekis för barn mellan två och tolv år.
Skurup • Publicerad 2 september 2009
Lars Dekan i det nya ridhuset tyckte att man kunde utnyttja gården bättre. Det fanns plats för mycket mer än hans tatueringsstudio. Bilder: Albin Brönmark
Lars Dekan i det nya ridhuset tyckte att man kunde utnyttja gården bättre. Det fanns plats för mycket mer än hans tatueringsstudio. Bilder: Albin BrönmarkFoto: 
Susanne Nilsson är lärare och specialpedagog. Hon kommer även att arbeta med barn som har särskilda behov.
Susanne Nilsson är lärare och specialpedagog. Hon kommer även att arbeta med barn som har särskilda behov.Foto: 

– Här kan barnen komma i kontakt med hästar på ett lustfyllt sätt, säger Susanne Nilsson. Det är viktigt att just leka fram kunskapen om hästar och att lära sig att rida.

Det är inte mening att de unga ska bli några fullfjädrade ryttare direkt. Utan ridlekiset ska mer ses som en grund och ett första steg i kontakten med hästar.

Nathalee Löfstrand kommer att ansvara för ridlekiset som kommer att satsa ridkalas i stallet, ridläger, knatteridning och just ridlekis.

Man kan även tänka sig att komma hem till folk med ponnyhäst och ledare. Under loven planerar man också att ordna ridläger.

Susanne Nilsson som är lärare och specialpedagog kommer att tillsammans med Nathalee Löfstrand att ta hand om barnen.

Man kommer också att satsa på barn med särskilda behov.

– Barnen kommer att få vara med och sköta om hästarna i mindre grupper, berättar Susanne Nilsson. Åtta handplockade ponnyhästar finns redan på gården.

Ett nybyggt ridhus väntar på att bli invigt. På lördag är det dags. Från klockan 12 till 15.

Då blir det även öppet hus med prova på ridning, visningar av stall och hästar.

Sedan startar ridlekiset en vecka senare.

Gert Ljungqvist gert.ljungqvist@allehandasyd.se
Gert Ljungqvist
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.