Annons

Ljussatt lönn leder in till Skurup

Lönnen på Zimmermans backe belyst med olika färger. Det är en av de åtgärder för att skapa en trevlig infart från E65 som stadsarkitekt Robert Werner anser bör prioriteras.
Skurup • Publicerad 29 augusti 2002

Totalt har det lämnats drygt 30 förslag på vad som kan göras för att smycka området kring den nya infarten. Idéerna kommer från företagen J&W, Landskapsgruppen Syd samt konstnärerna Eva Maria Eriksson och Lena Hilbertsdotter som i våras på kommunens uppdrag studerade hur området kan göras mer attraktivt. Bland alla förslag har Robert Werner nu sovrat fram några stycken. Förutom belysningen på Zimmermans backe förespråkar han en informationsskylt, belysnings- och trädridåer samt nya planteringar. - Jag tycker att det varit ganska enkla val. Uppförandet av nya skyltar är redan på gång på flera ställen i kommunen och att ljussätta trädet på Zimmermans backe är något som diskuterats under lång tid. När det gäller belysnings- och trädridåerna så är de troligen inte aktuella i nuläget. - Det kan bli tal om flera stycken rader med träd till exempel vid Västra industriområdet men även längre söderut. Personligen tror jag att det kan bli både häftigt och vackert men vi får först se vad det kostar. Ett slutligt förslag ska presenteras i samband med kommunstyrelsens möte den 4 september. Bland de förslag som kom in men som inte vunnit gehör finns placering av en gåsfarm vid infarten, belysta gåsvingar på kullen västerut, förstärkning av allén mot Svaneholms slott och att skapa ett Macklean-inspirerat rutnät genom upphöjningar i marken.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons