Annons

M studerar tysk mölla

Moderaterna i Skurup åker på lördag till Stralsund i Tyskland för att lära sig mer om hur man med hjälp av Leaderpengar kan restaurera och bygga upp möllor.
Skurup • Publicerad 21 september 2011

Att det är just till Stralsund som resan går har sin förklaring.

-Där stod en mölla som träffades av blixten och som de sedan byggde upp igen med hjälp av Leaderpengar, säger Peter Falk (M).

Annons

Han menar att planerna på att ersätta den nerbrunna möllan i Skivarp med en kvarn från Bjärshög, kräver mer kunskap. Totalt följer 27 Skurupsmoderater med på konferensen.

-Vi tycker det är viktigt att skaffa oss kunskap om detta, säger Peter Falk.

I Stralsund kommer man att träffa lokala politiker.

-Det är vi som initierade idén att åka till Stralsund och sedan tog vi ur partikassan för att kunna åka, säger han.

Bjärshögsmöllan är från början av 1900-talet och står i dag placerad mellan Borrby och Skillinge. För några dagar sedan stod det klart att ägaren till kvarnen efter några veckors funderande beslutat sig för att den är till salu. Men än är det mycket som är oklart kring en eventuell flytt av Bjärshögsmöllan.

-Det är ett tufft projekt och det kommer att behövas x antal miljoner – men en mölla ska det bli, säger Peter Falk.

Karin Ohlsson
Emilie Ekelund
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons