Annons

Malmöchef tar över skolan

Skurup tar verkligen inte sin Mats ur skolan. Snarare tvärtom.
Skurup • Publicerad 9 september 2011

Till ny förvaltningschef för skola och utbildning har utsetts Mats Bååth och till vice förvaltningschef Mats Lundqvist.

På kommunstyrelsens möte i onsdags kväll beslutades vilka som ska leda förvaltningarna framöver. Som YA skrivit har de tidigare cheferna Rolf Christersson och Birgitta Jönsson gått i pension.

Annons

I samband med det ombildades de två förvaltningarna till tre. Skola och utbildning ska alltså ledas av Mats Bååth som närmast kommer från en tjänst som utbildningschef i Limhamn-Bunkeflo stadsdel i Malmö.

Vice förvaltningschef blir Mats Lundqvist som i dag är utvecklingschef inom skolan i Trelleborg.

Kommunstyrelsens ordförande Niklas Sjöberg (M) säger att det rådde stor enighet om kandidaterna. Även fackföreningarna har ställt sig bakom förslagen.

Till chef för serviceförvaltningen utsågs Marcus Willman som i dag är kvalitetschef i Skurups kommun. Sedan tidigare har Ingmar Thorén fått tjänsten som vice förvaltningschef.

Kvarstår gör att utse chef för individ- och omsorgsförvaltningen. Beslut i den frågan tas vid kommunstyrelsens nästa möte. Vice förvaltningschef är Anna Palmgren.

– Det är många män på posterna men det är väl inte osannolikt att det blir en kvinna som blir chef för individ- och omsorgsförvaltningen, säger Niklas Sjöberg.

Karin Ohlsson
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons