Annons

Många stjärnor firade Bokens femårsjubileum

Det var fullt drag i Skivarp i går kväll när Bokens fritidshem firade femårsjubileum i Mölleskolans idrottshall.
Skurup • Publicerad 21 maj 2005
Natacha, Pelle och Emelie drog på rejält och mimade till Helsingborgs stoltheter The Sounds. Kvällens artister var sex till nio år. Föräldrarna var så stolta. Bild: Mark Hanlon
Natacha, Pelle och Emelie drog på rejält och mimade till Helsingborgs stoltheter The Sounds. Kvällens artister var sex till nio år. Föräldrarna var så stolta. Bild: Mark HanlonFoto: 

Artistutbudet var digert och tilltalade alla från mor- och farföräldrar till föräldrar och syskon. Peps Persson tittade förbi, Cher sjöng en trudelutt, Atomic Kitten var med och många, många fler.

– Vi har ett fullspäckat program som räcker ända fram till halv tio, sa förskolelärarinnan Liz Örnå.

Annons

Hon inledde kvällen storstilat med fyrverkerier och dramatisk musik i form av Richard Strauss Also sprach Zarathustra. Och då hade klockan bara slagit 18.30.

I den lilla sporthallen var det fullt till sista platsen. De stolta föräldrarnas videokameror stod uppställda på stativ runt om i lokalen och det blixtrade friskt från stillbildskamerorna. Programpunkterna bestod av både min och sång. Och så dök lille Jakob upp och drog vitsar.

– Har ni hört talas om Jönsson? undrade han och började berätta om sin vän.

Jönsson har det inte helt lätt. Han är blyg och kan inte säga nej.

– En dag kommer de stora grabbarna till Jönssons sandlåda och frågar om han ska ha stryk, säger Jakob.

Lille Jönsson hamnar på sjukhuset och får förmaningar från farbror doktorn om att han måste lära sig att säga nej. Nästa dag kommer de stora grabbarna tillbaka och frågar Jönsson:

– Har du fått nog med stryk än?

Det gick inte så bra för Jönsson. Men det gick desto bättre för femårsjubileet som fortsatte länge till.

Carl Johan Engvall

Skivarp
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons