Mer trafik än beräknat

Trafikmängden på Fabriksgatan kommer att öka mer än först beräknat i samband med att den nya infarten till Skurup öppnas i sommar.
Skurup • Publicerad 4 februari 2002

Den planlagda vägen mellan den nya infarten och Svaneholmsvägen kommer nämligen först att byggas i samband med att arbetet med ringleden söderut genomförs. I ett svar på en motion från Tommy Göransson (s) konstaterar byggnadsnämnden att trafikmängden på Fabriksgatan, som då blir inkörsvägen till Skurup, kommer att bli högre än vad tidigare gjorda utredningar visat. Tommy Göransson skriver i sin motion, i vilken han föreslår att förbindelsen mellan infarten och Svaneholmsvägen omedelbart byggs, att det medför att de 2 000 fordon per dygn som var planerade att köra den nu senarelagda vägen i stället kommer att trafikera Fabriksgatan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.