GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Misstänkt fusk med bidrag polisanmält

En 50-årig kvinna har polisanmälts av Skurups kommun misstänkt för att ha försökt lura till sig sammanlagt 120 000 kronor i föreningsbidrag genom falska namnunderskrifter.
Skurup • Publicerad 13 november 2010

– Det är polis och åklagare som får ta ställning till det här, men i min anmälan använder jag rubriken misstanke om bedrägeri, alternativt grovt bedrägeri, säger Bengt Hagberg, kommunjurist i Skurup.

Kvinnan äger ett företag i Skurup som i sin tur hyr ut lokalerna till föreningen. 50-åringen ska i relation till kommunen ha uppträtt som länk mellan det egna bolaget och den förening som hyr hennes lokaler. Handläggande personal misstänkte att allt inte stod rätt till med ansökan om hyresbidrag och aktivitetsstöd och pengarna betalades aldrig ut.

En kontroll av namnunderskriften visade personen inte skrivit under ansökan. Namnteckningen misstänks nu ha förfalskats av kvinnan.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Robert Jönson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.