Annons

Misstänkt smittat pålägg hamnade i Skurup

Delar av den misstänkt listeriasmittade rullpölsen från Danmark skickades till ett livsmedelsföretag i Skurup. Det står klart efter att leveranserna från den drabbade fabriken på Själland nu spårats av danska myndigheter.
Skurup • Publicerad 25 augusti 2014

Enligt Skurupsföretaget rör det sig om två kilo av det aktuella pålägget. Men hela partiet ska ha köpts av en anställd, som både tagit hem det och hunnit äta upp det. Företaget ska därmed inte ha sålt produkten vidare och det finns heller inga uppgifter om att någon som ätit pölsen i Skurup blivit dålig efteråt.

Det var under våren som det stora listeria- utbrottet drabbade Danmark, där smittan visade sig komma från en rullpölsefabrik. Det parti som hamnat i Skurup ska ha levererats i början av juli och i fall av smitta skulle detta ha visat sig inom loppet av fyra veckor.

Tor Gasslander
Ystads Allehanda
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons