Nej till placering av vårdcentralen

Byggnadsnämnden i Skurups kommun säger nej till båda de förslag på placering av utbyggnaden av vårdcentralen i Skurup som Region Skåne har kommit med.
Skurup • Publicerad 18 maj 2002

Region Skåne har bett om ett förhandsbesked på två alternativa utbyggnadsmöjligheter innan de söker ett eventuellt bygglov. Den ena placeringen är söderut från den nuvarande byggnaden, men det säger byggnadsnämnden nej till. Detta eftersom en utbyggnad där strider mot detaljplanen då det påverkar allmänna ytor som omgivande grönstråk och gång- och cykelbanor. Det andra förslaget från Region Skåne är österut från den nuvarande byggnaden. Men inte heller där passar en utbyggnad in, enligt byggnadsnämnden. Därför har nu stadsarkitekt Robert Werner fått i uppdrag av nämnden att samråda med byggherren för att försöka hitta en annan lämplig riktning att bygga ut Skurups vårdcentral i.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.