Ny organisation gav stenkul namn

Lokalbristen på Rydsgårdsskolan är fortfarande inte löst. När eleverna i dag började höstterminen var det med en delvis ny organisation för att spara på utrymmena.
Skurup • Publicerad 25 augusti 2004

- Nu har alla de yngre barnen salar i närheten av varandra. Det innebär att de kan dela på lekrum. Dessutom blir det lättare för eleverna att hitta kompisar på det sättet, säger Jessica Holmlund, lärare på skolan. Rektor Lisbeth Mårtensson önskar fortfarande att skolan fick tillgång till hela det utrymme som en gång inrymde folktandvården. - Vi är trångbodda och alla ämnen har inte fått sina lokalbehov tillgodosedda. Precis som tidigare är det problem för slöjden. Skolan har nu tagit beslut om att skapa en ateljé där trä- och syslöjd får dela på utrymmet. Lokalproblemen på skolan i Rydsgård kommer också att tas upp till diskussion nästa gång utbildningsberedningen har möte. Med hänvisning till de förändringar som gjorts har alla enheter fått nya namn. De presenterades för första gången i dag och anknyter alla till ädelstenar: diamanten, rubinen, agat, onyx, smaragd med flera. Erik Christiansson som kommer att gå i Rubinen tycker att det är ett bra namn. Under dagen fick eleverna också bekanta sig med hur stenarna ser ut. Att det tar ett tag att vänja sig vid de nya namnen blev inte minst personalen varse. En och annan felsägning kunde höras under samlingen. - Kom nu Kvadraten, jag menar Agat. Första skoldagen innehöll också en OS-invigning där alla enheter fick paradera med banderoller med sina nya namn. Därefter fick delar av personalen symbolisera de olympiska ringarna och innan det var dags att tända elden.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.