Annons

Nya hus vid Bingsmarken

Planerna på tre nya hus i ett grönområde vid Bingsmarken rullar på.
Skurup • Publicerad 26 januari 2005

Det är de tre bröderna Kronholm som äger marken där och vill bygga var sitt hus i Bingsmarken alldeles intill havet.

Nu är detaljplanen klar för området som ligger mellan väg 9 och havet.

Annons

Planområdet är 6 000 kvadratmeter stort och ligger i västra delen av Bingsmarken. Det ligger insprängt som en grön kil med höga träd och buskar bland fritids-husen som till stor del numera omvandlats till permanentboende. Tomterna kommer att bli minst 1 500 kvadratmeter stora och den befintliga vägen kommer att bli tillfartsväg för både de nya husen och den befintliga bebyggelsen.

Man vill spara ett antal tallar och björkar i området som anses värdefulla och även plantera nya träd.

Enligt planen kommer inte de nya husen att påverka tillgängligheten för allmänheten eller upplevelsen av havet eftersom området redan är bebyggt.

Förslaget till detaljplan finns på kommunkontoret i Skurup och på Medborgarkontoret vid Svantorget. Där är det möjligt att lämna synpunkter fram till den 7 mars. Ett samrådsmöte kommer att hållas 16 februari på kommunkontoret.

Gert Ljungqvist

0411-55 79 03

gert.ljungqvist@allehandasyd.se

SKURUP
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons