Annons

Nytt hopp för linje 306

Det ser nu ut som om linje 306 till Slimminge, Janstorp och Svaneholm får en ny chans. Detta sedan det visat sig att antalet resande varit större än de siffror som Skånetrafiken redovisat.
Skurup • Publicerad 12 mars 2003

På kommunfullmäktiges möte i januari togs beslut om att inte avsätta mer pengar till linjen då det enbart var ett fåtal personer om dagen som utnyttjade den. Nu har det visat sig att skolungdomar och de som betalat med busskort inte finns med i statistiken. I kombination med att det kommit negativa reaktioner från orterna norr om E65 har nu kommunen tänkt om. - Förslaget går ut på att trafiken fortsätter året ut och därefter får vi på nytt göra en utvärdering, säger kommunchef Bo Strömgren. Eftersom kommunens kostnad för linjen är relativt låg, 15 000 kronor för 2002, medför en förlängning året ut inte några större merkostnader. Det här emellertid inte första gången som linjen överlever hotet om nedläggning. Redan tidigare har trafiken förlängts på försök efter det att den ursprungliga prövotiden gått ut. Enligt Bo Strömgren hoppas kommunen också fortfarande på att fler ska få upp ögonen för linjen. En förhoppning som delas av bland andra Slimminge byalag. Under sommarmånaderna förväntas också intresset för linjen öka eftersom den passerar turistattraktioner som Svaneholms slott och Johannamuseet. Tidigare somrar har dock ökningen av antalet resenärer blivit mindre än förväntat. Huruvida det blir fortsatt verksamhet på linje 306 avgörs när kommunfullmäktige har sammanträde nästa gång. På januarimötet var det många som reserverade sig mot beslutet att inte avsätta mer pengar till linjen. Däribland representanter för både kommunens väl, socialdemokraterna, centern, folkpartiet, vänsterpartiet, sverigedemokraterna och kristdemokraterna. På kommunstyrelsens möte i går fanns det också en bred uppslutning kring förslaget att förlänga verksamheten fram till 31 december.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons