Oenighet om politisk information

Redan innan frågan om Skurup ska ta emot ensamkommande flyktingbarn behandlats har det uppstått bråk. Men då om när politiker ska få information i ärendet.
Skurup • Publicerad 18 september 2009

Eva Lindstedt (V) känner sig illa behandlad av fullmäktiges ordförande Sven Rosengren (FP).

Orsaken är att hon vill bjuda in representanter från Internationella Röda Korsets rehabiliteringscenter för tortyr- och krigsskadade för att informera om de ensamma flyktingbarnen.

Tanken är att ledamöterna i fullmäktige ska få ta del av besöket. Något Sven Rosengren enligt henne ska ha sagt nej till.

– Jag känner mig överkörd och tystad. Jag ville att frågan belystes rent allmänt oavsett motionen om Skurup ska ta emot barn.

Sven Rosengren säger att han inte vill stoppa informationen. Men att den kan ges först efter motionen behandlats och kommer åter till fullmäktige.

– Fullmäktige ska inte ta upp frågan parallellt med att motionen bereds i en annan instans. Det blir en fullständigt galen arbetsgång.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Matz Jönsson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.