Överklagar bygglovslöfte till länsstyrelsen

En av de närmaste grannarna till det planerade bygget av två nya villafastigheter nära kustvägen i Mossbystrand har nu formellt överklagat kommunens förhandslöfte om bygglov till länsstyrelsen.
Skurup • Publicerad 4 augusti 2004

I likhet med sina tidigare protester mot byggplanerna poängterar de i sitt överklagande att de anser att kommunens positiva inställning till nybygget strider mot innehållet i landskapsbildsskyddet som länsstyrelsen redan 1966 gav det berörda området. Grannarna håller inte med stadsarkitekten, Robert Werners, uppfattning att ett positivt bygglovsbesked inte kommer att ge en prejudicerande effekt. Grannarna som överklagat kommunens bygglovslöftet befarar istället att det kan öppna upp möjligheten för omfattande nybygge i området. Innan ett formellt bygglov kan beviljas måste länsstyrelsen lämna dispens för landsskapsbildsskyddet.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.