Påminner om överklagande

James Brocka som bor i Lindby har på uppdrag av flera boende i samhället efterlyst ett svar från länsstyrelsen som tidigare sagt nej till Lindbybornas krav på skyltar som varnar trafikanterna om ridande ekipage längs vägen.
Skurup • Publicerad 6 augusti 2004

Lindbyborna har tidigare uppvaktat länsstyrelsen med en begäran om att skyltar behövs för att varna trafikanter längs vägen om den frekventa trafiken av ridande ekipage längs delar av väg 721. Länsstyrelsen avslog i början av sommaren begäran med motiveringen att en skylt som varnar för förekomsten av hästar ger en falsk och farlig trygghet åt ryttarna. I sitt överklagande framhåller James Brocka att han menar att avsaknaden av varningsskyltar ger en falsk trygghet åt trafikanterna. Anledningen till att ryttare till häst regelbundet använder vägen som transportsträcka är för att ta sig mellan två välbesökta ridstråk som kräver en passage på cirka 150 meter längs vägen. Dessutom är hela området allmänt tätt befolkat av hästar och ridintresserade.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.