Pengarna räcker inte till ny sarg

Det blir en extra liten julklapp till de föreningar som bedriver ungdomsverksamhet. I samband med att verksamhetsbidraget för 2003 fördelades konstaterades att det fanns en del pengar över och de sprids nu på föreningarna.
Skurup • Publicerad 15 december 2002

Medlen var speciellt avsatta för organisationer som arbetar med handikappade barn och ungdomar men pengarna har blivit innestående då det saknas ansökningar. Kommunens utvecklingssamordnare inom fritid, Nils-Eric Magnusson, tycker det är positivt att pengarna nu i alla fall går till föreningar i Skurup. Fördelningen av verksamhetsbidrag för nästa år gjordes i samband med nämnden för kultur, fritid och turisms senaste möte. Totalt fanns en budget på 185 000 kronor att fördela. Skurups innebandyklubb hade ansökt om 60 000 kronor till en ny sarg då den nuvarande som finns i Mackleanhallen dömts ut av Skånes Innebandyförbund. Sargen bedöms vara i så dåligt skick att barnen kan skada sig på den. Innebandyförbundet har också förbjudit klubben att använda sargen från och med nästa säsong. Kommunen beslutade nu att ge halva summan, 30|000 kronor, till inköp av en ny sarg. Ett beslut som innebandyklubbens kassör Kenneth Roos är mycket besviken över. - Det är rent åt skogen. Vi har inga pengar och ändå vill kommunen bara ställa upp med hälften. Var ska vi göra av ungdomarna nu om det inte blir någon sarg? Nils-Eric Magnusson säger att han ska prata med både Korpen och skolan eftersom de också utnyttjar samma sarg. Detta i syfte att förmå dem att bistå med resterande pengar. Den bidragsansökan som lämnades in till kommunen skrevs under av samtliga tre men Kenneth Roos säger att det då inte fördes några samtal om hur mycket exempelvis Korpen skulle kunna ställa upp med. 30|000 kronor var ändå det största enskilda bidraget som delades ut som verksamhetsbidrag. Såväl Skurup-Söderslätts Trädgårdsförening som Romeleåsens Fältrittklubb hade ansökt om över 100 000 kronor. De fick dock nöja sig med 15 000 respektive 10 000 kronor.

Peter Hellemark peter.hellemark@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.