Annons

Polisen lägger ner utredning om stöld

Polisens återupptagna utredning om stölden av cirka 70 000 kronor från Skurups handbolls kassa gav inget resultat. För andra gången på ett halvt år läggs utredningen i malpåse i brist på bevis mot en eller flera skyldiga.
Skurup • Publicerad 25 januari 2005

– Vi har gått igenom materialet och hållt sju förhör med personer som har anknytning till klubben. Det har inte lett oss fram till någon eller några som kan anses som misstänkta för stölden från klubben, säger Per Hansson, som är stationsbefäl vid Skurupspolisen.

Det var i höstas som polisen i Skurup fick uppdraget att genomföra en ny granskning av fallet som lagts ner av kollegor i Ystad med motiveringen att det saknades spaningsuppslag.

Annons

Klubbens ordförande, Lasse Håkansson, protesterade mot polisens beslut. Vid det tillfället hade inte ett enda förhör hållits med någon i klubbens ledning eller verksamhet.

Ledningen för Skurups handboll ansåg det var ett bevis på att polisen inte ens försökt att hitta den skyldiga. Efter protesterna från klubben som också bistått utredningen med kompletterande uppgifter gjorde polisen i Skurup ett nytt försök att reda ut stöldhärvan.

– Vi är nöjda med att polisen återupptog utredningen och att det gjorts ett verkligt försök att gå till botten med stölden av pengarna. Däremot anser vi ju fortfarande att det är olyckligt och tragiskt att man inte kan få fram vem eller vilka som är skyldiga, säger Lasse Håkansson. Stölderna av cirka 70000 kronor har skett under minst ett års tid mellan sommaren 2003 och första halvan av 2004.

Såväl klubbens egna kontrollräkningar som polisens utredning bekräftar med säkerhet att det är ett brott som ligger bakom förlusten av pengarna.

Med största sannolikhet har pengarna försvunnit vid ett flertal tillfällen.

Klubben har fått kritik för sitt sätt att hantera kontantflödet vilket har fått till följd att rutinerna skärpts.

Skurups handbolls styrelse kommer om ett par veckor att ha ett styrelsemöte där polisens nu avslutade utredning ska diskuteras.

– Då får vi ta ställning till om vi ska lägga den här historien bakom oss eller om vi på något sätt internt ska försöka gå vidare och söka efter sanningen på egen hand, säger Lasse Håkansson, som poängterar att det som hänt skadat arbetsglädjen i föreningen som är en de två största idrottsklubbarna i kommunen ihop med Skurups AIF.

Pernilla Roshäll Berthelot

0411-55 79 03

pernilla.berthelot@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons