Qvillberg positiv till kv-idé

Gärna förhandling men först krävs en analys av konsekvenserna att lämna gymnasieförbundet.
Skurup • Publicerad 1 oktober 2007

Det säger Sylve Qvillberg (s) som svar på Sven-Åke Strandbergs (kv) förslag att byta ut Skurups representanter i samtalen med gymnasieförbundet.

Själv tillhörde han en av de föreslagna att ta över diskussionen med de andra ägarkommunerna Ystad, Sjöbo och Tomelilla.

Det var i fredagens YA som Sven-Åke Strandberg föreslog att kommunfullmäktiges båda vice ordförande Arne Ohlsson (c) och Sylve Qvillberg ska representera Skurup i överläggningarna.

Detta i stället för Niklas Sjöberg (m).

Sylve Qvillberg ställer sig inte avvisande till förslaget.

– Om jag kan hjälpa till att bryta dödläget så ställer jag naturligtvis upp. I grunden delar han Sven-Åke Strandbergs åsikt att dialogen bör ske mellan personer som i förväg inte deklarerat sin åsikt i frågan om Skurup bör stanna kvar i gymnasieförbundet.

Först och främst efterlyser Sylve Qvillberg en analys av vilka konsekvenserna blir beroende på hur kommunen agerar.

Någon förhandling anser han inte att det kan bli tal om förrän fullmäktige fattat beslut i frågan.

– I nuläget kan jag inte ställa upp i någon förhandlingssituation eftersom det inte finns någon sådan.

Sylve Qvillberg anser att det kan betraktas som egenmäktigt förfarande att förhandla med andra kommuner innan något beslut om utträde föreligger.

Niklas Sjöberg har sagt att han hoppas kunna presentera ett slutligt förslag om ett eventuellt utträde ur gymnasieförbundet redan i nästa vecka.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.