Annons

Regeringen avslog protest mot väg

Vid ett regeringsmöte förra torsdagen avslogs ett överklagande av detaljplanen för ny infart till Skurup. Överklagandet har under en tid hindrat att den nya infarten byggs klart.
Skurup • Publicerad 18 mars 2003

Genom torsdagen beslut är det nu fritt fram att förlänga leden ned till väg 714 mot Svenstorp och Västra Vemmenhög. - Vi har gått och väntat på det här beslutet så det känns bra att det har kommit nu. Vi har ju halva förbifarten kvar att bygga, kommenterar kommunens tekniske chef Bo Svensson. Överklagandet kommer från två fastighetsägare i området. De menar att planen inte bör genomföras eftersom den nya sträckningen har en negativ påverkan av den kulturmiljö där Rutger Macklean verkade. De anser även att vägen med åtföljande buller och miljöpåverkan kommer att göra det omöjligt att bedriva jordbruk på deras fastighet i framtiden. Men regeringen valde att avslå deras överklagan och därmed kan arbetet med andra delen av infarten påbörjas. - När nu beslutet är klart ska vi träffa Vägverket och bestämma detaljerna. Men vi räknar med att resten av förbifarten kan byggas i en etapp. Regeringsbeslutet innebär att detaljplanen för området godkänns. Nu återstår ett stort projekteringsarbete för kommunen som troligtvis kommer att ta hela året i anspråk. - Vi tror att den nya förbileden han börja byggas tidigast nästa år. Sedan dröjer det nog ytterligare ett år tills vägen är klar, säger Bo Svensson. Sedan den första etappen av den nya leden blev färdig i våras har det kommit en hel del klagomål till kommunen om ökad trafik på vissa gator. Bo Svensson hoppas nu att färdigställandet av leden ska avlasta trafiken i centrum. - När hela konceptet är klart kommer trafiken troligtvis att fördela sig som man tänkt sig och vi slipper de här problemen. De båda fastighetsägarna har i sin överklagan även tagit upp att vägdragningen riskerar skada fastighetens stamledning och att avloppsvatten kan komma upp till ytan. De påpekar också att den nybyggda vägen är felbyggd och borde sänkas. Något gehör hos regeringen fick de inte för någon av punkterna i överklagan.

Karin Jansson karin.jansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons