Rydsgårdsföretag flyttar till Skurup

Till hösten flyttar verkstadsföretaget Adolfssons Maskinindustri AB sin verksamhet från Södergatan i Rydsgård till Tryckerigatan på Östra industriområdet i Skurup.
Skurup • Publicerad 13 maj 2004

- Vi flyttar rubb och stubb, maskiner och personal. Här i Rydsgård har vi hyrt lokaler men i Skurup köper vi. Lokalerna på Tryckerigatan är byggda för maskinindustri och alltså helt anpassade för vår verksamhet. Det är dessutom större lokaler än vad vi har i Rydsgård, vilket innebär att vi kan växa om konjunkturerna går i rätt riktning, säger Lars Persson, ägare till koncernen Provejo i Linköping, som är moderbolag till Adolfssons Maskinindustri AB. Lars Persson förhandlade först med kommunen om att köpa en 7 000 kvadratmeter stor tomt på Östra industriområdet. Men nu köper man istället befintliga lokaler. Verkstaden på Tryckerigatan byggdes en gång i tiden av Kjell Adolfsson som ägde Adolfssons Mekaniska AB (inte att förväxla med Adolfssons Maskinindustri AB). Adolfssons Mekaniska sålde dock Skurupslokalerna 1992 och flyttade till Rydsgård med samma gatuadress som Adolfssons Maskinindustri. Köpare den gången 1992 var företaget AB Korrroflex. Detta företag har köpts upp av ett stort amerikanskt bolag som flyttat verksamheten till Irland. Adolfssons Maskinindustri AB har nu lämnat in en bygganmälan till kommunen där man anger "ändrad användning" av lokalerna på Tryckerigatan. - Tja, det där är en ren formalitet. Man är tydligen enligt reglerna tvungen att lämna in en sådan här anmälan. Det kom som en överraskning för mig också. Men vi ska inte ändra användningen av lokalerna utan kör vidare med verkstadsindustri, säger Lars Persson. Adolfssons Maskinindustri har funnits sedan 1971 och har i dag 13 anställda. Man sysslar med tillverkning av avfallskomprimatorer samt containers för alla ändamål. Företaget har även personal och utrustning för fältarbete inom bland annat svetsning och hydraulik.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.