Rydsgårdshus söker ny krögare
Det var hösten 2001 som paret återvände för att på nytt ta hand om restaurangen på bygdegården.
Tidigare var de där i omkring fem år i slutet av 1990-talet. Den här sejouren blir ungefär lika lång då de lovat stanna till halvårsskiftet 2006.
– Nu jobbar vi nästan dygnet runt och känner att vi inte orkar hålla på så längre, säger Karin Månsson. Förutom serveringen har de också många uppdrag i samband med fester och konferenser.
Helt klart är också att de inte lämnar Rydsgårdshus för att ta hand om någon annan restaurang.
Karin Månsson berättar att Göran kommer att gå tillbaka till sitt tidigare arbete som betongarbetare. Vad hon själv ska göra är inte klart ännu.
Under de senaste åren har restaurangen fått mycket beröm och därmed har också arbetet tagit allt mer tid.
– I början hjälpte våra döttrar till. Men de har andra jobb och nu skulle vi nog behöva anställa personal.
Men så blir inte fallet. I stället lämnar de Rydsgårdshus.
Lars-Eric Sjöberg, ordförande i stiftelsen som driver fastigheten, säger att målsättningen är att finna någon som vill driva krogen vidare i samma anda. Fast det blir en fråga huvudsakligen för bygdegårdsföreningen som svarar för verksamheten i huset.
– Förhoppningen är att hitta någon som kan gå vid sidan om redan under slutet av våren, säger Lars-Eric Sjöberg.
Bygdegårdsföreningen har nu gått ut med annonser för att nå intresserade.
Fram till nyår har spekulanterna på sig att lämna in en ansökan.
Matz Jönsson
0411 - 55 79 01
matz.jonsson@allehandasyd.se