Annons

Rymmaren Adolf överlevde farligt äventyr på vift

Tvåårige pointerhanen, Adolf, hade änglavakt när han för drygt en vecka sedan rymde från familjens tillfälliga bostad i Sjörup. I drygt ett dygn hade han varit borta när polisen lämnade det glädjande beskedet att han påträffats välbehållen trots att han korsat både järnväg och E65:an.
Skurup • Publicerad 31 januari 2005

Det är inte första gången han rymmer. Det tvååriga charmtrollet Adolf har varit på drift ett par gånger tidigare men nu börjar hans familj få nog av oro för vad som kan inträffa i samband med att han ger sig av.

– Vi har funderat på att kastrera honom vilket skulle kunna göra honom lite lugnare, säger hans matte Sanne Rudelius.

Annons

Första gången Adolf var på rymmen slutade hans frihet med en placering på hundhotell för upphittade hundar utanför Malmö. En annan gång har han varit nära att bli påkörd i trafiken vid Snogeholm.

– Vi är oroliga både för hans del och för att han skulle kunna orsaka andra olyckor genom att vara ute och springa på vägarna, menar Sanne.

Den senaste rymningen slutade på en gård mellan Rögla och Kadesjö. En morgon när Caroline Håkansson öppnade ytterdörren satt Adolf på trappan och ville komma in i stugvärmen. När hon återvände efter ett kort ärende var den okända hunden fortfarande kvar på gårdsplanen och då satte Caroline Håkansson honom i stallet och ringde efter polisen.

" Det måste vara Adolf, blev deras svar till upphittaren. Det var ett glädjande besked som kom strax efter hem till familjen Göran, Sanne och Elin Rudelius som precis hunnit sätta upp lappar runt om i Skurup för att efterlysa sin bortsprungna hund.

– Han är helt underbar även om det är lite besvärligt att man inte vågar lita på att han kommer tillbaka om han får springa lös, säger Sanne Rudelius.

Vid senaste rymningen var det ett kort mobiltelefonsamtal som under någon minut tog uppmärksamheten från Adolf.

När han kom hem efter senaste rymningen hade han träningsvärk och var så utmattad att han sov en hel dag för att återfå krafterna.

Caroline Håkansson som hittade honom vid Kadesjö blev så förtjust i sin nyvunna vän att hon erbjudit sig att vara hundvakt åt Adolf om ägarna skulle behöva passning vid något tillfälle.

" Vi är så glada och tacksamma för att hon tog han om honom och kontaktade polisen för att ta reda på om någon saknade honom, säger Sanne Rudelius.

Pernilla Roshäll Berthelot

Annons

0411-55 79 03

pernilla.berthelot@allehandasyd.se

Sjörup
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons