Annons

SAIF-killar sliter hårtinför dansgalan

888 stycken sittplatser. Ett golv som kalkas tre gånger och sopas i olika riktningar. 1 000 liter öl, 500 liter vin. En 15 gånger 5 meter stor scen med Sten och Stanley på.
Skurup • Publicerad 16 augusti 2002

Det är återigen dags för Skurups stora dansgala på lördag. Och inne i skurupshallen sliter killarna från SAIF som bäst med att placera ut bord och stolar. Under kvällen tar nästa gäng över och dukar borden. Alla matplatser är uppbokade sedan i söndags. - 80-borden ska stå 14,6 meter från den väggen och 1 meter från den dörren. Bland mängden av folk som rör sig fram och tillbaka står Kalle Andersson och har ett vakande öga på allt som sker. Han har basat för tillställningen sedan den flyttade till hallen för tre år sedan. Nu börjar allt sitta i ryggmärgen på honom, något han konstaterar är en form av yrkesskada. Ett så pass stort arrangemang kräver noggrann planering. Allt från att boka band, fixa bord och stolar och köpa in ölen. Men hemligheten bakom en lyckad dansgala är faktiskt golvet. - Oh ja, det är det absolut viktigaste. Vi har 12 millimeters spånplatta som vi talkar i tre omgångar, vi sopar det i olika riktningar och så blöter vi de för att jämna ut det på slutet. 8 timmar tog det att bara göra i ordning golvet. Men så garanteras också ett av de glattaste hittills. Totalt deltar 45-50 medlemmar från Skurups AIF i arbetet att iordningställa allt. På lördag är det 80 man som jobbar hela kvällen. Allt från hovmästare till städning sköts av klubbens medlemmar och överskottet går till verksamheten. Att just Sten och Stanley står på scenen i år kan de tacka Lotta Engberg för. Från början var det meningen att hon skulle komma, men när det inte gick så var det hon som fixade en ersättare. - Det var otroligt bussigt av henne, konstaterar Kalle Andersson och torkar svetten ur pannan. Det är varm inne i hallen, men varmare ska det bli. - Vi brukar väl ha en 25-30 grader här inne. Det blir fort varm när över 1 000 personer dansar loss. Tillställningen börjar 18.30 med matservering. I år är det kolgrillad kotlett som erbjuds, men som sagt var, de 700 matplatserna är fullbokade sedan länge. Utanför hallen har ett stort öltält placerats och räcker inte det så har 4 stycken barer hämtats från Stockholm. Förutom de 40-års jubilerande Sten och stanley kommer även Sussane Nordströms band. Klockan 01.30 tar det roliga slut för denna gång.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons