Sång- stjärnor i studion för en dag

En ny Carola eller trummis för en halvtimme? I början av veckan har alla ungdomar kunnat prova på att både spela instrument och göra en inspelning där man själv sjunger.
Skurup • Publicerad 21 februari 2007
Syskonen Rasmus och Anna Svensson tar ton i Fames Give me your love som vann den svenska uttagningen till melodifestivalen 2003. Ute i det lilla kontrollrummet sitter Richard Andersson och sköter inspelningen. I nästa vecka får Rasmus och Anna Svensson en skiva med resultatet. BILD: MARK HANLON
Syskonen Rasmus och Anna Svensson tar ton i Fames Give me your love som vann den svenska uttagningen till melodifestivalen 2003. Ute i det lilla kontrollrummet sitter Richard Andersson och sköter inspelningen. I nästa vecka får Rasmus och Anna Svensson en skiva med resultatet. BILD: MARK HANLONFoto: 
Carl Axelsson visar Sandra Persson hur man spelar på en elbas. Utan att få blåsor på fingrarna. Bas var ett av instrumenten som gick att prova på Ungdomens hus i går.
Carl Axelsson visar Sandra Persson hur man spelar på en elbas. Utan att få blåsor på fingrarna. Bas var ett av instrumenten som gick att prova på Ungdomens hus i går.Foto: 

Musikdagarna på Ungdomens hus har lockat många att testa sina musikaliska talanger.

Stundtals var det kö för att få göra en inspelning.

Alla sångare hade att välja mellan fem svenska klassiker från tidigare års melodifestivaler.

Linnéa Jönsson steg in i den lilla studion och valde Carolas Fångad av en stormvind.

När hon hör resultatet är hon lite bekymrad över att hennes kompis som hon sjöng in tillsammans med överröstar henne.

Det färdigmixade resultatet ska Richard Andersson, som ansvarar för inspelningarna, köra ut till eleverna i nästa vecka.

Han kopplar det stora intresset för att göra inspelningar till tv-program som Idol.

Att det är musikdagar märks verkligen i huset.

Några spröda anslag på pianot i rummet intill fylls snart på med häftiga gitarriff från rummet bredvid.

På andra våningen dunkar det rejält trots att dörrarna är stängda. Wille Strandberg undervisar i den ädla konsten att spela trummor.

På bara en halvtimme har Simon Steinbichler Jönsson lärt sig hantera trumsetet.

– Jag spelar piano men vill lära mig spela trummor. Det är lite mer ös. Det är mycket rörelser och låter mycket.

Även Robert Sjöstrand tar chansen att testa livet bakom cymbaler och baskagge.

– Trummor är nog det svåraste att spela, säger han och jämför med gitarr som han också funderat på.

För den som gillar spelet på strängar visar Pether Book hur det går till att spela en rocktolva. Dessutom fanns Carl Axelsson på plats för att lära ut hur man hanterar en elbas.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.