Sjöberg anser Qvillberg partisk

Sylve Qvillberg (s) har lika mycket som någon annan uttryckt var han står i frågan om Skurup ska vara kvar i gymnasieförbundet.
Skurup • Publicerad 1 oktober 2007

Det säger Niklas Sjöberg (m) som kommentar till att Qvillberg är beredd att hoppa in och föra samtal med gymnasieförbundet.

Bland annat mot bakgrund av att han tycker det är bra om Skurup företräds av någon som inte på förhand tagit ställning till hur Skurup ska agera.

– Qvillberg är personligen lika bunden då socialdemokraterna tagit ställning för att Skurup inte ska gå ur.

Niklas Sjöberg hänvisar till att en paroll i samband med årets första maj var Nej till att går ur gymnasieförbundet.

– Jag har inte hört någon socialdemokrat säga att de kan tänka sig att lämna förbundet.

Niklas Sjöberg pekar också på att både Sylve Qvillberg och hans partikamrat Lasse Häggquist från början var med när den politiska ledningen träffade representanter från de andra ägarkommunerna.

– Men eftersom Skurups kommuns intressen motarbetades enades vi i ledningen om att jag skulle fortsätta diskussionen.

Sylve Qvillberg medger att han gjort sin ståndpunkt klar.

– Men jag har inte framfört den till de andra kommunerna.

Han påpekar också att han bara kan göra en insats fram till fullmäktige fattat beslut i gymnasiefrågan. Därefter är det kommunstyrelsens sak att ta vid om beslutet blivit sådant att det krävs åtgärder.

Matz Jönsson

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.