Annons

SKHF osäkra om de klarar hyresavtal

Allting är förhandlingsbart. Så resonerar SKHF (Skurupsbygdens konst- och hantverksförening) och kommer i dagarna att kontakta Svaneholms andelsförening för fortsatta diskussioner kring hyra av trädgårdsmästarbostaden.
Skurup • Publicerad 10 mars 2003

Det hyresförslag som SKHF hade att ta ställning till i samband med sitt årsmöte möttes med blandade känslor. - Vi klarar av att betala hyran ett tag men på sikt är det mer osäkert, säger ordförande Thommy Sköld. Till viss del handlar det om vilka summor som SKHF kan dra in genom sponsring. Klart är att man kommer att försöka få ekonomiskt stöd av företag både inom och utanför kommunens gränser. - Men vi måste marknadsföra oss professionellt. Därför avvaktar vi troligen till hösten med den satsningen. Nuvarande kontraktet för trädgårdsmästarbostaden löper i ytterligare 3,5 år. Från början skrevs det på fem år men de första 1,5 åren fick föreningen tillgång till lokalen gratis eftersom de hjälpte till i samband med renoveringen av fastigheten. Enligt Thommy Sköld vill andelsföreningen prova att införa den nu föreslagna hyressumman under de kommande ett och ett halvt åren. Men personligen tycker han inte att det är någon bra lösning att dela upp den kvarvarande perioden av avtalet i mindre delar. Han ser helst att den uppgörelse som nu nås ska gälla under samtliga de 3,5 år som återstår. - Efterhand som kök och toaletter görs i ordning vill kanske andelsföreningen höja hyran och då sitter vi i samma sits igen om bara drygt ett år. Vi kommer därför att presentera några andra alternativ. En eventuell ytterligare hyreshöjning kan kanske hållas tillbaka om SKHF:s medlemmar fortsätter att hjälpa till med renoveringen. Men i vilken utsträckning det blir så är ännu inte klart.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons