Skivsläpp med Rockis och Poppis

Kalsipper, godis och utflippade frisyrer ingick i showen när Poppis och Rockis uppträdde i Skurup på lördagen.
Skurup • Publicerad 28 januari 2012
Oftast är Robert Popotnik och Lars Berggren vanliga yrkesarbetande män i yngre medelåldern från Skurup respektive Vellinge. Men någon gång i månaden blir de rock- och showstjärnor för de allra yngsta – och blir bejublade.
Oftast är Robert Popotnik och Lars Berggren vanliga yrkesarbetande män i yngre medelåldern från Skurup respektive Vellinge. Men någon gång i månaden blir de rock- och showstjärnor för de allra yngsta – och blir bejublade.Foto: Gustav Wennerholm

- Var har den den där termiten varit innan? frågar Rockis den entusiastiska publiken på biblioteket.

- I hans rumpa! svarar flera barn med en blick på Poppis som precis ska till att äta låtsastermiten. Och hela den del av publiken som är under sisådär åtta års ålder skrattar hejdlöst.

När Robert Popotnik och Lars Berggren uppträder som Poppis och Rockis är det med sång, musik och show på den nivån som barn i förskoleåldern uppskattar, tämligen fritt från tyngande uppfostringsambitioner.

I lördags uppträdde de på Skurups bibliotek, som del ett av "Gåsamys", en serie konserter för barn i samarbete mellan Musik i Syd och Skurups kommun. Och samtidigt var det släppfest för Poppis nya skiva "I huvudet på Poppis".

Att "Poppis" nu blivit stjärna även på hemmaplan får nog anses bevisat – så många ville se konserten så att en extraföreställning fick ges.

Maria Sällberg
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.