Annons

Skurup marknadsförs på mässa i KöpenhamN

Skurup • Publicerad 28 januari 2005
Söderslätts monter på Turistmässan i Köpenhamn bemannas av Nils-Arvid Andersson från Vellinge, Karin Erlandsson från Skurup, Karin Leeb-Lundberg från Svedala och Ditte Fagerlund från Trelleborg.Foto: 

Tillsammans med de övriga tre Söderslättkommunerna har Skurup en egen monter på den stora turistmässan i Köpenhamn.

På Bella Center pågår sedan i går en stor temamässa där utställare från hela världen visar upp lockande exempel på platser värda att besöka som turist.

Annons

Söderslättkommunerna Skurup, Vellinge, Trelleborg och Svedala har sedan flera år tillbaka arbetet med en gemensam kring turist- och marknadsföringsfrågor.

" Vi känner att Söderslätt har mycket att erbjuda och redan nu tycker vi att vi fått en fin respons, säger Karin Erlandsson, turistchef i Skurup.

Satsningen i Söderslätts gemensamma monter på mässan är att presentera den vackra naturen med tillgånbg till både slätter och hav. Därtill lyfter utställarna i år särskilt fram ett rikt urval av intressanta upplevelser som området har att erbjuda. Danskarna är den turistgrupp som Söderslättkommunerna i första hand vill satsa på och hoppas kunna locka till sig i större utsträckning än i dag.

Förutom turistcheferna i respektive Söderslättkommun medverkar en lång rad upplevelseföretag som gemensamt hjälper till att marknadsföra området.

Från Skurup medverkar bland andra smeden, Tommy Sköld, Johannamuseet, Teater Kapija och Svaneholms slott med museum och gästgiveri.

" Vår region har mycket att erbjuda men många av våra attraktioner är mindre kända än på andra orter. Vi tror verkligen att det finns möjligheter att med hjälp av bra satsningar lyckas med att öka tillströmningen av besökare till bland annat Skurup, säger Karin Erlandsson.

Med anledning av att det i år är ett särskilt designår har samarbetsgruppen, Destination Söderslätt, också valt att genomföra en särskild satsning på estetiken och formgivning av nyproducerat presentationsmaterial. Bakom formgivningen av skärmar, mappar och annat gemensamt presentationsmaterial står det uppmärksammade och prisbelönta Skurupsföretaget, Hybrid State.

Pernilla Roshäll Berthelot

SAXO
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons