Skurups skolor har flexibelt lärande

Som svar på moderaten Kjell Ingvarssons motion att införa "flexibelt lärande" inom grundskolan i Skurup får han svaret från av kommunens utbildningsansvariga tjänstemän att arbetssättet redan från första klass är en integrerad del av skolans arbetsätt.
Skurup • Publicerad 26 augusti 2004

Kjell Ingvarsson har i en motion föreslagit att högstadiet i Skurup inför samma arbetsätt med flexibelt lärande vilket pågår på prov i några klassen på Sydskånska gymnasiet. I praktiken innebär förslaget att man tar hjälp av bland annat IT-teknik och ger eleverna större eget ansvar för inlärningen. Förvaltningschefen Birgitta Jönsson och utvecklingsledaren, Agneta Fränngård, anser att det flexibla inlärningssättet ligger helt i linje med det redan existerande arbetssättet inom Skurupsmodellen. Redan från första klass har alla elever möjlighet att kontinuerligt använda datorer i skolan, både för informationssökning och för det kreativa skapandet. Skillnaden som finns mellan grundskolan i Skurup och gymnasieskolan är att det som regel inte förekommer distansundervisning inom grundskolan.

Matz Jönsson matz.jonsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.