Annons

Skurupspågar vidare till final

Gruppen C.R.A.M (uttalas; kram) med rötterna i Skurups mylla gick i torsdags kväll vidare till final i Sommarchansen i Malmö.
Skurup • Publicerad 2 augusti 2002
C.r.a.m från Skurup.Foto: 

Michael Jönsson, keyboard och sång, Rasmus Eriksson, gitarr och sång, Andreas Kellerman trummor och sång samt Carl Axelsson, bas och sång hade fjärilar i magen inför den 3000-hövdade publiken. - Vi bildades strax före julen 2001 och redan i februari spelade vi inför 2500 personer på Tingvalla men detta var en helt annan känsla, säger Rasmus. - Det var så häftigt när folk satt i ring runt oss och alla var där för att lyssna på bra musik. De var inte ute efter ett speciellt band, utan ville höra allt, säger Carl. Trots bandets korta tid tillsammans har de redan en bred och stor repertoar. - Om folk vill att vi ska spela dansbandsmusik på en privat fest så fixar vi det. Är det pop eller rock som önskas så ordnar vi det också. Vi har över 100 låtar som vi kan spela direkt, säger Andreas. Vilken av alla genrer inom musiken som är favorit, råder det delade meningar om i bandet. - Men vi spelar så många olika stilar att alla får spela sin favoritgrej, någon gång, säger Rasmus. Alla i bandet har gått på den kommunala musikskolan och tre av fyra har musikalitet med sig från hemmet. Föräldrarna ställer upp och skjutsar och hjälper till med annat praktiskt. Men målet är att få kunna bli oberoende och leva på sitt största intresse. Gruppen tänker dock inte gå med på vad som helst för att slå igenom. - Vi har en mentor som ska se igenom eventuella kontrakt så vi inte blir lurade. Och om någon har planer på att styla om oss så vill jag bara säga att jag aldrig kommer att spela i cykelbyxor, säger Carl. Efter torsdagens spelning i Malmö fick bandet skriva autografer och ställa upp för fotografering. De är alla medvetna om att det finns fördelar med att bli kändis. - Det är inte helt fel när tjejerna som står längst fram bankar i scengolvet och skriker ditt namn, säger Mikael. För den som är intresserad är alla utom Andreas ledig för förslag. Han är nämligen tillsammans med Emilia sedan ett halvt år. C.R.A.M spelar i finalen den 14 augusti klockan 19 i Pildamsparken i Malmö. Då får vi se hur långt vingarna bär för dessa fyra unga musiker från Skurup.

Robert Jönson robert.jonson@allehandasyd.se
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons